PROJECTE ESCOLA POMPEU FABRA
L'Escola Pompeu Fabra, volia acomiadar a l'alumnat de 6è fent-lo partícip d'una proposta de projecte d'art urbà, per tal d'intervenir de manera comunitària, dos espais dins la seva escola, un rocòdrom i la caseta de joc del pati.
El procés de participació i creació ha tingut diverses fases i moments, perquè l'alumnat pogués aprendre, implicar-se, aportar idees i construir el projecte de manera col·lectiva.
La primera fase va consistir en una presentació de la temàtica de l'Art urbà, una proposta de descoberta de l'entorn, a partir de fotografies de graffitis i murals que hi hagués al barri.
A la segona fase, l'alumnat va preparar el projecte des de diferents àrees d'estudi; fent càlculs dels metres de la paret i representant-la a escala, fent propostes d'esbossos, pensant quin material podria ser necessari, etc. En aquesta fase, l'alumnat de 6è i de la resta de l'escola van escollir amb quin artista els agradaria fer el projecte de pintura-mural.
A la tercera fase l'alumnat va sortir de l'escola, per visitar i conèixer la Nau Bostik, en aquesta, van poder conèixer una mica més en profunditat la història de l'Art Urbà i la dels murals que hi ha a l'espai.
L'última part del procés es va dur a terme amb l'artista escollit per l'alumnat, en Pep Walls. Es va realitzar una sessió a l'aula en la qual el grup de 6è va poder conèixer l'obra i manera de treballar de l'artista i, mitjançant una dinàmica creativa-participativa, els i les alumnes van construir un mural col·lectiu amb les propostes, idees i conceptes que els agradaria es representessin en l'obra final.
El projecte va acabar amb la intervenció mural participativa, dels dos espais escollits: el rocòdrom i la caseta. Durant tres dies, l'alumnat, conjuntament amb el Pep Walls, van intervenir els espais de la seva escola creant dos murals que ara omplen de vida i color el centre.
MÉS SOBRE L’ARTISTA - PEP WALLS