ENTREVISTA CON FAITH XLVII

 
HYURO.jpg

Tàpia és una exposició col·lectiva que va ser comissariada amb la col·laboració d'Axel Void per B-Murals. Aquesta exposició es va inaugurar el 16 de novembre, en exhibició fins al 29 de febrer. Es van reunir 24 artistes de nou muralisme, característics pel seu figurativisme, realisme, i també surrealisme. En paral·lel a aquesta exposició d'artistes urbans i contemporanis, vam convidar alguns d'ells a realitzar murals a la ciutat de Barcelona. Durant aquest període ens vam realitzar vàries entrevistes que recollim aquí.


FAITH XLVII

Original de Sudàfrica, aquesta artista afincada a la ciutat de Los Ángeles plasma en les seves obres un estil on la geometria es fon amb els elements que conformen el nostre medi habitual. Amb intervencions de grans dimensions repartides per tot el planeta, Faith47 inclou en les seves obres detalls de la figura i la condició humana, temàtiques social a partir d’elements trets de la quotidianitat i, sobretot, grans representacions d’animals salvatges buscant retratar l’essència de l'existència.

Utilitzant una tècnica que mescla petites narratives amb formes geomètriques, les intencions d’aquesta espectacular artista s’apropen a la mitologia i l’espiritualitat donant una connotació crítica amb el món actual. Tot a través de murals on les tonalitats fosques denoten la seva incansable obsessió per plasmar les preocupacions i les complexitats de la condició humana junt amb l’existencialisme omnipresent en la gran majoria de les seves intervencions.

Aprofitant que Faith 47 va presentar una de les seves genuïnes creacions a la mostra col·lectiva TÀPIA, vam tenir l’oportunitat de resoldre algunes qüestions referents al seu estil artístic.


Que és el que més et va inspirar a l’hora de crear la obra que vas presentar a TÀPIA?

En aquesta obra, l’imaginari d'un cavall aixecant-se mostra un animal potent el qual ha estat sotmès per la humanitat, el qual, per fi, s’allibera. Majestuosos i elegants amb la seva estètica potent i muscular, els cavalls tenen un sentit inherent de noblesa. La imatge del cavall es relaciona amb el pes del nacionalisme i patriotisme i és associat amb memorials i estàtues de reis i herois “de guerra”. Històricament eren les criatures que els homes van dur a la guerra, per lluitar i al seu costat amb lleialtat.

Dins d'aquesta discrepància entre el seu poder físic i la seva submissió, els cavalls esdevenen símbols arquetípics en exemples de lluites de poder humà, guerra, nacionalisme i lleialtat cega a lideratge. Alliberant aquests criatures dignificades a través d'aquesta imatge que presento a TÀPIA, entenem el seu sentit propi d'agència, independent de propòsits humans, expressant finalment el seu poder innat propi. Així doncs, aquesta imatge presenta sentiments de resistència, revolució extrapolat al nostre individu. Mostra la capacitat i força innata per estar alliberar-se del feixisme i el poder totalitari.

Quina influència ha estat la més important durant la teva carrera? 

La meva influència prové de la situació econòmica social del nostre temps junt amb l'augment de la tecnologia i el seu efecte en les nostres vides diàries. També m’inspiren els meus viatges on hi trobo les similituds vitals del vast trajecte amb el transcurs de la vida.


També m’influeix la filosofia oriental, el budisme i el daoisme junt amb l’investigació d’altres sistemes energètics. Veig el planeta i els seus habitants com un ésser vibratori unificat. Guio la meva pràctica artística amb allò que em deixa investigar, explorar i aprendre mentre treballo, que realça el meu desenvolupament espiritual i segueix guiant activament en la cerca de la sabiduria.

IG: Faith XLVII

FB: Faith 47

WEB: faith47.com


Text | Àlex Puig Ros

Fotografies | Fer Alcalá

Entrevistes Tàpiaana manaia